Mansikkalajikkeet

Varhaislajikkeet

Honeoye "Hani"

Tästä lajikkeesta kypsyvät kesän ensimmäiset avomaan mansikat. Marjat ovat keskikokoisia tai isohkoja, kartiomaisia ja kovapintaisia. Maku on miedon hapan. Kestää hyvin kuljetusta ja pakastusta. Hilloksi tehtynä on aromikas ja raikkaan värinen. 

 

 

 

 

Rumba

Melko aikainen lajike. Marjat ovat suuria ja tumman punaisia, pyöreitä ja kartiomaisia. Marjan pinta on kiiltävä. Maku on raikkaan makea.

 

 

 

 

 

 

Vibrant

Vibrant on vahvakasvuinen, satoisa varhaislajike. Marjat ovat hyvin esillä, joten ne on helppo ja nopea poimia. Lajikkeen marjat ovat makeita, kirkkaan punaisia, suuria ja kiiltäviä.

 

 

 

 

Magnum

Magnum on satoisa, rehevä ja pystykasvuinen lajike. Marjat ovat hyelposti poimittavissa.Marjat ovat kookkaita ja maultaan erittäin makeita. Magnum on Taste of Kent Awards- makupalkinnon voittaja!

 


Pääsadonlajikkeet

Polka

Keskikesän lajike. Sato on parhaimmillaan ja mansikat makeimmillaan heinäkuussa. Matjat ovat pyöreähköjä ja kauttaaltaan tumman punaisia, rakenne on kiinteä. Kestää kuljetusta hyvin. Maku on raikkaan makea ja vähäarominen. Polka on hyvä hillo- ja pakastemarja.

 


Myöhäislajikeet

Salsa

Myöhäinen heinä- elokuun lajike. Marjat ovat suuria hieman monimuotoisia, kiiltäväpintaisia ja väriltään haalean punaisia. Maku on raikkaan makea. Tästä lajikkeesta saattaa löytyä Suomen suurin mansikka!

 

 

 

 

Malwiina

Myöhäinen elokuun lajike. Marjat ovat suuria, kiiltäväpintaisia ja kauttaaltaan tumman punaisia, myös sisältä. Maku on Polkan kaltainen.


Kaikki lajikkeemme soveltuvat hyvin pakastukseen. Mansikat ovat parhaimmillaan suoraan meidän tilaltamme hankittuna!

Hernelajikkeet

Avola: 

Aikainen, pienempipalkoinen hernelajike. Palkon koko on huomattavasti pienempi kuin Onward- lajikkeen palko. Maku on hyvä ja sato valmistuu tasaisesti. 

 

Onward:

Suuripalkoinen herne, jonka palkojen koko on yleensä 10-12 cm. Makea syöntiherne ja viljellyin hernelajike Suomessa. 

Vadelmalajikkeet:

Glen ample:

Todella suuret ja maukkaat marjat! Erinomainen marja, jonka marjat ovat kooltaan lähes kaksinkertaiset muihin lajikkeisiin verrattuna. Marjat ovat pyöreän kartiomaiset ja mehukkaan aromaattiset. Satokausi on heinä-elokuussa.