Lajikkeet

MANSIKKA, HERNE & VADELMA

VARHAISSADONLAJIKKEET

Honeoye "Hani"

Tästä lajikkeesta kypsyvät kesän ensimmäiset avomaan mansikat. Marjat ovat keskikokoisia tai isohkoja, kartiomaisia ja kovapintaisia. Maku on miedon hapan. Kestää hyvin kuljetusta ja pakastusta. Hilloksi tehtynä on aromikas ja raikkaan värinen. 

Vibrant

Vibrant on vahvakasvuinen ja satoisa varhaislajike. Marjat ovat hyvin esillä, joten ne on helppo ja nopea poimia. Lajikkeen marjat ovat makeita, kirkkaan punaisia, suuria ja kiiltäviä.

Allegro

Uusi varhaislajike. Sato kypsyy Honeoye lajiketta muutamia päiviä myöhemmin. Marjat ovat säännöllisen muotoisia, kirkkaan punaisia ja maultaan erinomaisia. Marjakoko säilyy hyvin koko satokauden. 

PÄÄSATOKAUDENLAJIKKEET

Rumba

Melko aikainen lajike. Marjat ovat suuria ja tumman punaisia, pyöreitä ja kartiomaisia. Marjan pinta on kiiltävä. Maku on raikkaan makea.

Polka

Keskikesän lajike. Sato on parhaimmillaan ja mansikat makeimmillaan heinäkuussa. Matjat ovat pyöreähköjä ja kauttaaltaan tumman punaisia, rakenne on kiinteä. Kestää kuljetusta hyvin. Maku on raikkaan makea ja vähäarominen. Polka on hyvä hillo- ja pakastemarja.

Magnum

"sokeripommi"

Magnum on satoisa, rehevä ja pystykasvuinen lajike. Marjat ovat hyelposti poimittavissa.Marjat ovat kookkaita ja maultaan erittäin makeita. Magnum on Taste of Kent Awards- makupalkinnon voittaja!

MYÖHÄISSADONLAJIKKEET

Malwiina

"vanhanajan mansikan makuinen"

Myöhäisen sadon lajike. Kasvusto on tanakka ja sillä on lyhyet kukkavarret. Marjat ovat suuria, kiiltäväpintaisia ja kauttaaltaan tumman punaisia, myös sisältä. Maku muistuttaa "vanhanajan mansikkaa" ja on erinomainen, kun marjat poimitaan täysin kypsinä.

vadelma.png

VADELMALAJIKKEET

Glen Ample

Todella suuret ja maukkaat marjat! Erinomainen marja, jonka marjat ovat kooltaan lähes kaksinkertaiset muihin lajikkeisiin verrattuna. Marjat ovat pyöreän kartiomaiset ja mehukkaan aromaattiset. Satokausi on heinä-elokuussa. 

herne png.png

HERNELAJIKKEET

Avola

Aikainen, pienempipalkoinen hernelajike. Palkon koko on huomattavasti pienempi kuin Onward- lajikkeen palko. Maku on hyvä ja sato valmistuu tasaisesti. 

Onward

Suuripalkoinen herne, jonka palkojen koko on yleensä 10-12 cm. Makea syöntiherne ja viljellyin hernelajike Suomessa.